Vijesti

Unatoč najavama FlyBosnia još ne leti

Kompanija u privatnom vlasništvu, sa sjedištem u Sarajevu, vjerovatno je ponovno odgodila nastavak rada, a datumi nastavka letova nisu poznati.

BiH aviokompanija FlyBosnia u januaru je najavila da će ovog ljeta iz Sarajeva letjeti do devet odredišta na Bliskom istoku, ali karte još uvijek nisu u prodaji.

Kompanija u privatnom vlasništvu, sa sjedištem u Sarajevu, vjerojatno je ponovno odgodila nastavak rada, a datumi nastavka letova nisu poznati, piše Indikator.ba.

Od januara nisu objavljene nikakve informacije, osim izjava i intervjua izvršnog direktora medijima početkom godine.

U jednoj od njih Enes Mujezinović, prvi čovjek FlyBosnia, govorio je o narušenoj reputaciji kompanije, koja je najavljivala brojne letove, ali ih je ubrzo nakon toga i otkazivala.

“Imali smo propusta, no sada ćemo ići korak po korak da ponovno povratimo povjerenje putnika. Znam da je to teško, ali nije neizvedivo”, rekao je Mujezinović.

Web stranica FlyBosnia pod redom letenja i dalje navodi devet destinacija, ali je svaka od njih označena s “uskoro”.

Na popisu destinacija za koje je FlyBosnia najavila letove ovog ljeta nema niti jedne evropske zračne luke. Rim, London i Mostar bile su zračne luke koje je FlyBosnia koristila u prošlosti, a kompanija je također najavljivala 2020. da će letjeti za Pariz, Zürich, Milano, Moskvu i Barcelonu, ali ništa od toga nije realizirano.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare