Svijet

Upoznali se na internetu: Otputovala da ga upozna, ubio ju je, raskomadao i prodao njene organe

Meksikanka Blanca Arellano (51) pronađena je mrtva nakon što je otputovala u Peru gdje je htjela uživo upoznati muškarca kojeg je upoznala preko interneta i dopisivala se s njim mjesecima. Bila je raskomadana i bez organa. 

Blanca je preko interneta upoznala studenta medicine Pinta

Blanca je upoznala Juana Pabla Jesusa Villafuertea Pinta (37), studenta medicine i biotehnologije na aplikaciji za igrice. Nakon što su bili u kontaktu nekoliko mjeseci odlučila je otputovati iz Meksika u Peru kako bi ga upoznala. Ukrcala se na avion i bez traga nestala svega sedam dana kasnije, piše Daily Mail.

Blanca (51), letjela je 3000 milja od Mexico Cityja do Lime u Peruu kako bi se susrela s 37-godišnjim Juanom Pablom Jesusom Villafuerte Pintom.

Tražila ju je nećakinja koja se zabrinula nakon što sedam dana nije mogla stupiti u kontakt s njom.

Karla Arellano na Twitteru je zatražila pomoć u pronalasku svoje tete: ‘Nikada nisam mislila da ću biti u ovakvoj situaciji. Danas tražim podršku i širenje vijesti kako bih locirala jednu od najdražih i najvažnijih osoba u mom životu. Moja teta Blanca Olivia Arellano Gutiérrez nestala je u ponedjeljak, 7. novembra u Peruu. Meksičkog je porijekla, bojimo se za njen život.’

Stravičan zločin

Nazvala je Juana, a on joj je rekao kako se Blanca vratila u Meksiko. Kazao je da je razlog za to što joj on nije mogao pružiti ono što je očekivala.

No samo nekoliko dana nakon toga na plaži, blizu Juanova stana, pronađeni su dijelovi tijela bez glave, odsječeni prst s prstenom, te torzo bez organa.

Blancino raskomadano tijelo je pronađeno u blizini Juanove kuće

Tragove krvi policija je pronašla u stanu studenta medicine, pa je odmah i uhapšen. Ispostavilo se da je krv Blancina. Također je navodno objavio video snimak njenih organa na TikToku, nekoliko dana nakon njenog nestanka. Juan je potom optužen za ubistvo, trgovinu ljudima i organima

Peruanska policija uhapsila je Juana nakon što su u njegovom stanu proonađeni tragovi krvi

Iako je negirao krivnju ostao je u pritvoru, a istraga se nastavlja. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare