Puni Gas

Upozorenja vlasnicima, kradljivci automobila postaju sve kreativniji

Vidjeli smo kako kradljivci automobila ne samo da postaju agresivniji u krađi, već se okreću i kreativnijim metodama.

Sada izvještaji iz Velike Britanije detaljno opisuju kako lopovi koriste kamere za prmsatranje divljih životinja kako bi pratili i krali klasične automobile.

Shema često počinje posmatračima koji provjeravaju automobile na lokalnim sajmovima.

Kada pronađu marku i model koji treba ukrasti, jedan od njih će vješto sakriti magnetni uređaj za praćenje na klasičnom automobilu.

To im omogućava da pronađu gdje je vozilo parkirano kako bi zatim mogli označiti to mjesto. Tada će kriminalci oko vašeg automobila postaviti kamere za posmatranje divljih životinja.

Možda zvuči bizarno, ali ovi lukavi kradljivci koriste kamere kako bi otkrili kada obično dolazite i odlazite iz kuće. Određuju time period kada vjerovatno niste kod kuće, ali vaš automobil jeste.

Sve ovo zvuči kao iz nekog filma, ali to se dešava. Vidjeli smo kako se zločini testirani u jednom području brzo šire na drugo, prenosi Yahoo.

Vlasti u Britaniji savjetuju vlasnicima automobila da po povratku sa sajma pregledaju vozilo, posebno šasiju, ima li zakačenih magnetnih uređaja za praćenje.

Također kažu da bi vlasnici trebali paziti na kamuflirane kamere, pričvršćene na drveće na njihovom imanju. Ugradnja seta sigurnosnih kamera, alarma za garažu i trackera na klasični automobil također su dobre ideje.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare