Sport

Upozorenje navijačima pred Svjetsko prvenstvo u Kataru: Nema vođenja ljubavi ako niste u braku

Predstojeće fudbalsko Svjetsko prvenstvo u Kataru bit će vrlo neobično za navijače ne samo zbog toga što se igra po zimi već i zbog toga što postoji niz pravila koji se ne smiju kršiti ukoliko ne želite da završite u zatvoru. Jedno od tih pravila je i da nema seksa osim ako niste u braku.

Zabranjen je seks za sve koji nisu u braku što znači da svi navijači mogu da zaborave i na odnos na jednu noć, ali i na razmjenu nježnosti sa djevojkom jer u tom slučaju mogu da završe u zatvoru. Prema pisanju medija onima koji prekrše to pravilo prijeti i sedam godina zatvora.

“Seks je zabranjen osim ako na Mundijal dolazite kao bračni par. Sigurno neće biti dozvoljen seks na jednu noć. Navijači moraju da budu pripremljeni. Ovo će biti prvo Svjetsko prvenstvo sa ovakvim zabranama”, rekli su iz policije.

Dailystar.co.uk prenosi da neće biti ni zabava te da svi navijači moraju da budu pristojni ukoliko ne žele da završe u zatvoru.

Seks van bračne zajednice i odnosi homoseksualaca su ilegalni u Kataru koji će po prvi put biti domaćin Mundijala.

Britanski medij ističe da su se pojavile informacije da je pojedinim navijačima koji imaju različita prezimena zabranjeno da rezervišu i djele sobu u hotelu. Takođe se navodi da su zabave i alkohol također strogo zabranjeni u Kataru. U tekstu se ističe da bi ovo mogao da bude veoma loš Mundijal za navijače zbog mnogobrojnih zabrana i pravila jer su za kršenje mnogih predviđene čak i zatvorske kazne.

Naser al-Kater, izvršni direktor Svjetskog prvenstva u Kataru je istakao da je sigurnost navijača na prvom mjestu, ali…

“Javno ispoljavanje nježnosti se ne odobrava. To nije dio naše kulture i odnosi se na sve”, kazao je Al-Kater.

Koliko će u Kataru biti strogi može se zaključiti i iz toga što se razmatra zabrana nošenja zastave duginih boja na utakmicama. O ovome je govorio Mansor Al Ansari generalni sekretar fudbalskog saveza Katara, podsjeća Dailystar.co.uk.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare