Region

Uprkos pooštravanju mjera u Crnoj Gori: Ulazak u vjerske i ugostiteljske objekte i danas bez COVID potvrda

U Crnoj Gori od danas je na snazi odluka Ministarstva zdravlja da se uz posjedovanje nacionalne digitalne COVID potvrde (NDKP) dozvoljava boravak u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, prisustvo kulturnim i sportskim događajima, te za ulazak u vjerske objekte, teretane, pozorišne i koncertne hale.

Ekipa Anadolu Agency (AA) posjetila je vjerske objekte u Podgorici, ali kontrole potvrda nije bilo.

Ekipa AA posjetila je najprije Hram Hristovog vaskresenja u Podgorici. Vjernici su ulazili u hram uz nošenje zaštitne maske, ali nije traženo da se posjeduje COVID potvrda. Slična situacija bila je i s objektima Islamske zajednice.

Isto se danas dešavalo i kada su u pitanju ugostiteljski objekti. Prilikom ulaska u ugostiteljske objekte bar u Podgorici COVID potvrde se još uvijek u većini slučajeva ne traže.

Novim epidemiološkim mjerama koje će važiti od danas do 15. decembra, ostaju na snazi postojeće, među kojima su i zabrana novogodišnjih koncerata i okupljanja na otvorenom. Međutim, za dane dočeka Nove godine, kao i tokom božićnih praznika u decembru i januaru, neće važiti ograničenje rada ugostiteljskih objekata do ponoći. Za nastupe u unutrašnjosti ugostiteljskih objekata, svi prisutni, izvođači, zaposleni i gosti, moraju imati NDKP.

Nova odluka je i da će COVID potvrde biti validne šest mjeseci nakon primanja druge doze vakcine protiv koronavirusa, odnosno od obolijevanja, zbog čega se pozivaju građani da prime treću dozu.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Crne Gore, prvu dozu vakcine primilo je 275.113 osoba ili 44,4 odsto, a drugu 256.556 ili 41,4 odsto ukupnog stanovništva. Treću dozu do sada je primilo 47.610 osoba.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare