Vijesti

Urednik Raporta Kenan Kešmer u CKSK: Nije isto biti novinar i malina novinar. Mi, novinari ćemo nastaviti istjerivati đavola!

Urednik Raporta Kenan Kešmer sinoć je gostovao u CKSK u Centralnom dnevniku sa Senadom Hadžifejzovićem, komentirajući posljednji udar na FACE TV i urednika i vlasnika Senada Hadžifejzovića.

“Mjesecima već režimski botovi i potplaćeni malina novinari huškaju, provociraju i ciljano izmišljaju kojekakve udare protiv Bošnjaka, kako bi u glavama neuračunljivih i povodljivih, radikaliziranih i zaslijepljenih aktivirali čip koji će od takve osobe napraviti navodeću zelenu raketu.

Izetbegović je pokušao diskreditirati, uvrijediti, omalovažiti Hadžifejzovića biranim riječima koje bi upravo mogle probuditi zelene spavače.

I sada kada je došlo do očitog napada na slobodu izražavanja, medijskog izvještavanja i kriticizma, ali i ugrožavanja sigurnosti i zdravlja novinara, bračni par trebao bi izaći javno sa osudom ovakvog događaja! Čak i lažno, kurtoazno dolazi u obzir!

PROČITAJTE  Institucije BiH nemaju pojma koliko je građana vakcinisano

Razumljivo je da u njihovim glavama sloboda i nezavisnost kao pojmovi ne postoje i da je službena dužnost stati u odbranu “konsultantskog” bračnog para sa Poljina. Međutim, bilo bi za struku manje uvredljivo i gadno kada bi ti i takvi članci bili bar malo bolje napisani. Ali, nije isto biti novinar i malina novinar. A, mi novinari ćemo nastaviti istjerivati đavola”Povezani postovi: