Region

Uskoro nova pravila za ulazak u kafiće i barove: Covid propusnice podržavaju i stručnjaci i ugostitelji!

Premijerka Srbije Ana Brnabić rekla je da će za nekoliko dana biti donijeta odluka o uvođenju covid certifikata za boravak u noćnim klubovima, barovima, restoranima i kafićima, i to – u unutrašnjem dijelu, a ovu inicijativu države podržao je veliki broj i stručnjaka i ugostitelja!

Epidemiolog i član Kriznog štaba Branislav Tiodorović rekao je za RTS da će ovi sertifikati biti “široko primjenjivani i dodao da će u tim propusnicama biti zabilježeno ko je bio odgovoran i zaštitio se sa najmanje dvije doze vakcine, ali i podaci o onima koji se kontrolišu, bilo da je to antigenski ili PCR test ili imaju potvrdu infektologa da su preležali bolest i stekli prirodni imunitet.

Uvođenje covid certifikata u Srbiji podržao je i Miša Relić, predsjednik Udruženja noćnih klubova.

PROČITAJTE  Čedo Jovanović se prisjetio pada Miloševića: I dalje živim za gotovo beznadežnu ideju drugačije Srbije

“Ne vidimo drugi način za funkcionisanje i maksimalno ćemo se pridržavati pravila s tim da očekujemo da nas krizni štab konsultuje, kontaktira oko nekih detalja, prije svega da bi se donijela pravila koja na terenu možemo da sprovedemo”, rekao je Relić za Kurir.

Zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rekao je za TV Prva da će Grad Beograd ispoštovati svaku odluku kriznog štaba, te da je za Grad važno da radi privreda.

Sa druge strane, prof. dr Radmilo Janković, zamjenik direktora UKC Niš istakao je za Kurir da ovu inicijativu podržava, ali da ona nije dovoljna:

“Podržavam, ali se njom jako malo postiže. Ako se odluka proširi i na događaje, pozorišta, tržne centre, bioskope može imati nekog, prije svega psihološkog, efekta na povećan obim vakcinacije. Međutim, nije dovoljna i imaće jako skroman efekat na smanjenje broja zaraženih, hospitalizovanih i umrlih”, istaknuo je Janković.

PROČITAJTE  Tenzije na Kosovu se nastavljaju: Borbeni avioni Vojske Srbije nadlijetali granični prijelaz Jarinje


Povezani postovi: