Sport

Uskoro novi travnjak na Olimpijskom stadionu na Koševu. Projekt vrijedan više od 2,4 miliona maraka

Na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase” uskoro bi trebao biti postavljen novi travnjak kao rezultat potpisivanja ugovora o učešću u zajedničkoj realizaciji projekta “Potpuna rekonstrukcija glavnih terena na stadionima Premijer lige BiH“ između Nogometnog saveza BiH i FK Sarajevo.

NSBiH je implementator projekta od UEFA-e, a radovi predviđeni potpisanim ugovorom odnose se na potpunu rekonstrukciju glavnog terena Olimpijskog stadiona “Asim Ferhatović Hase”.

Vrijednost potpune rekonstrukcije sa svim troškovima i obračunatim PDV-om iznosi 2.487.405,03 KM. NSBiH je obezbijedio sredstva u iznosu od 1.938.207,97 KM, a preostali iznos od 549.197,06 KM će obezbijediti FK Sarajevo.  

Troškove održavanja terena prvih šest mjeseci od dana tehničkog prijema snosit će NSBiH, nakon čega će obavezu održavanja terena preuzeti FK Sarajevo.

Očekuje se da radovi na Olimpijskom stadionu započnu u što skorije vrijeme, a krajnji rok za početak izvođenja radova je 31. decembra 2022. godine.

Upravni odbor FK Sarajevo izražava veliko zadovoljstvo povodom početka implementacije projekta koji će, sasvim sigurno, u velikoj mjeri unaprijediti kvalitet fudbala u Bosni i Hercegovini, saopćeno je iz FK Sarajevo. Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare