Magazin

Užasna tragedija: Glumac Alec Baldwin na snimanju filma ubio snimateljicu i ranio režisera

Užasna tragedija se dogodila na snimanju nezavisnog filma Rust, na ranču Bonanza Creek, popularnoj filmskoj lokaciji južno od Santa Fea.

Naime, poznati holivudski glumac Alec Bladwin pucao iz filmskog pištolja i pritom navodno slučajno usmrtio snimateljicu Halynu Hutchins i ranio reditelja Joela Souzu.

Hutchins (42) je prebačena helikopterom u bolnicu u Albuquerque gdje je preminula, a Souza je kolima hitne pomoći odvezen u regionalni medicinski centar Christus St. Vincent u Santa Feu, saopštio je ured načelnika policije Santa Fea.

Hutchins i Souza dobili su prostrijelne rane kada je glumac i producent Alec Baldwin (68) ispraznio vatreno oružje. Ispitali su ga policijski istražitelji i bio je u suzama, rekli su iz policije.

PROČITAJTE  Dojurio je na hitnu sa granatom zataknutom u rektum: 'Znate, čistio sam tavan, poskliznuo se i tako...'

Zbog incidenta niko nije uhapšen niti je zasad podignuta optužnica. Istražitelji ispituju svjedoke, a istraga se još uvijek vodi.

Policija je oko 13.50 primila dojavu da je neko slučajno upucan na snimanju filma.

U saopćenju iz produkcije filma Rust navodi se da je došlo do nesreće uslijed nepravilnog korištenja filmskog oružja koje ispaljuje ćorke.

Policija navodi da je prerano reći o kakvom se događaju radilo i nisu upotrijebili termin nesreća, ostavljajući to istražiteljima.

Prema navodima istražitelja nemili događaj zbio se prilikom snimanja scene koja je uključivala korištenje rekvizita vatrenog oružja kada je došlo do ispaljivanja. Provodi se istraga o vrsti metaka koji su ispaljeni.

PROČITAJTE  Obrat na filmskom setu užasa: 'Neko je na snimanju filma Aleca Baldwina namjerno podmetnuo prave metke'


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare