Svijet

Užasne slike iz Afganistana: Talibani na trgovima objesili tijela “otmičara” kao upozorenje

Talibani su na javnim trgovima objesili tijela četvorice muškaraca, tvrdeći da je riječ o otmičarima iz različitih dijelova grada Herata na zapadu Afganistana, reklo je u subotu za dpa nekoliko izvora.  Talibanski zamjenik guvernera pokrajine Mavlavi Šir Ahmad Amar rekao je da su muškarci ubijeni u izravnim sukobima s talibanskim borcima nakon što su oteli trgovca i njegova sina koji su kasnije spašeni.

“Njihova su tijela obješena na gradskim trgovima kao primjer ostalim otmičarima. Obješeni su da se više nitko ne bi usudio počiniti takav zločin”, kazao je Amar. U videu objavljenom na društvenim mrežama vidi se krvlju natopljeno tijelo jednog muškarca u lancima koje je obješeno na dizalicu na glavnome trgu grada Herata.

PROČITAJTE  Biden naredio obavezno vakcinisanje zdravstvenih radnika. Sud ga blokirao

U videozapisu se vide i stanovnici koji svojim mobilnim telefonima snimaju krvavu scenu.  U vrijeme vladavine talibanskog režima krajem devedesetih ta je ekstremistička skupina bila poznata po tome što je zločine kažnjavala javnim bičevanjima, kamenovanjem ljudi do smrti i amputiranjem udova. Grupa je prošli mjesec ponovno preuzela vlast u Afganistanu.

Od tada stanovnici Afganistana i vlade zemalja svijeta prate hoće li militantni islamisti ovaj put vladati umjerenije, premda je zasad malo naznaka da će se to desiti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare