Svijet

Uznemirujući video iz Danske: Šefica Agencije za lijekove se srušila na presici na kojoj je trebala saopćiti važne vijesti

Šefica danske Agencije za lijekove Tanja Erichsen je pala u nesvijest tokom konferencije za novinare na kojoj je rekla da će Danska do daljnjega obustaviti vakcinisanje AstraZenecom. Do te je odluke došlo nakon nekoliko slučajeva tromboze izazvane vakcinom Astra Zenece. Jedna je žena zbog toga i preminula.

Trenutak u kojem se Erichsen onesvijestila zabilježen je na snimci konferencije za novinare koju su prenosile mnoge televizije.

U pomoć joj je odmah priskočio direktor danske zdravstvene uprave Soren Brostrom koji je govorio s njom na konferenciji za medije, a odmah su dotrčali i novinari. Zajedno su ju postavili u bočni položaj.

Nakon toga je prevezena u bolnicu radi opreza, a BBC javlja da se oporavila. Članovi zdravstvenog odbora su kasnije novinarima rekli da je Erichsen u dobrom stanju te da se onesvijestila nakon što joj je naglo pao krvni pritisak zbog umora.Povezani postovi: