Politika

Vasković razotkrio tajni sastanak: Dodik manji od “makovog zrna” pristaje na sve!

Kakvo “vješto” odvlačenje pažnje sa tajnog sastanka na kojem je Dodik bio manji od makovog zrna. Zato su mu obećanja o poslušnosti i ustupcima bila itekako velika, dok je Palmer brisao njime pod.

Za šta god se Dodik odluči, stvarno povlačenje sa pozicije člana Predsjedništva BiH znači potvrdu njegovog potpunog političkog debakla u Sarajevu, koji i eventualno nepovlačenje nikako ne može prikriti, tvrdi u tekstu na svom blogu Slobodan Vasković.

Dok se Dodik lomi koju “šok terapiju” da primijeni, Bosnom i Hercegovinom se valja laž kako je MMF pristao da, bez ikakvih uslova, da novih 300 miliona evra kredita; Taman posla da je tako – I Dodik i partneri mu pristali su na mnogo šta – od usvajanja izbornog zakona, preko ustavnih promjena pa sve do provođenja presude suda u Strazburu “Sejdić – Finci”…

PROČITAJTE  Britanska ministrica pozvala i druge zemlje da uvode sankcije političarima u BiH

O tome Dodik ćuti kao zaliven, posebno oko ustavnih promjena koje slijede, a, ako ćemo pošteno, i jeste zaliven i to vrelim olovom – odlukom Džoa Bajdena, predsjednika SAD-a, o proširenju sankcija.

Budući da Dodik posjeduje desetine firmi koje su preuzele budžet Republike Srpske, uplašio se njihovog stavljanja na “Crnu listu”, jer, kako je izračunao, ne bi mogao da “sastavlja kraj sa krajem”.

Čini se da je to glavni razlog zbog kojeg i dalje zaliveno ćuti o tajnom sastanku sa Metjuom Palmerom, specijalnim izaslanikom SAD za Balkan, održanom petog juna ove godine. Isti dan kada su Stefan Cvijanović i Srećko Radišić avionom Vlade RS odletili na Brač. 

PROČITAJTE  Izborna skupština NES-a Zenica: Mi se ne bojimo, borba za BiH nema alternativu

Kakvo “vješto” odvlačenje pažnje sa tajnog sastanka na kojem je Dodik bio manji od makovog zrna. Zato su mu obećanja o poslušnosti i ustupcima bila itekako velika, dok je Palmer brisao njime pod, otkriva Vasković na svom blogu.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare