Svijet

Navodni misteriozni NLO-i iznad gradova ustvari su bili signalne rakete i baloni na vrući zrak

Na nebu iznad nekoliko gradova u iznad američkog kontinenta ipak nisu viđeni NLO-i. Naime, prenijeli smo informaciju sa portala Net.hr u kojoj se tvrdilo da su iznad gradova Los Angeles, San Diego, Baja California, Arizona, Tijuana, Merida, Rosarito, Yucatan, Medellín… viđeni misteriozni objekti.

Kako je i Faktograf utvrdio, u prvobitnom članku izostavljeno je službeno objašnjenje.

NBC San Diego, u tekstu od 28. juna, koji je posljednji puta nadopunjen 29. juna, napisao je da je policija San Diega riješila misterij nakon što su dobili seriju dojava o neobičnim svjetlima na nebu iznad grada u ponedjeljak navečer.

“Narandžasta svjetla, koja su primijećena od Tijuane u Meksiku, u San Diegu i drugdje, su, ustvari, signalne rakete korištene u vojnoj vježbi, Spasilačka služba San Diega obavijestila je policiju San Diega”, stoji u članku NBC-a San Diego.

U tekstu se pojavljuje i snimka misterioznog letećeg objekta iz kolumbijskog Medellina. Kolumbijski portal iz Medellina H13N 28. juna objavio je članak u kojem stoji da se radilo o letećem balonu na vrući zrak, a takvu informaciju im je potvrdio i službenik medellinskog Planetarija, koji je o tome objavio i status na Facebooku.

“Objekt koji je letio na nebu iznad grada, i izazvao zabrinutost, je balon napravljen od oko 6200 listova papira, a poletio je iz općine Evigado”, piše u tekstu objavljenom na kolumbijskom portalu. Portal Los Andes u članku od 29. lipnja objavio je i snimku tog balona na vrući zrak, za koji se vjeruje da je neidentificirani leteći objekt snimljen iznad Medellina.

Zbog svih utvrđenih činjenica, članak smo promijenili i dodali službene potvrde te je i naslov članka promijenjen.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare