Kriminal

Velika akcija SIPA-e: Pretresi u 11 gradova

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su započeli s pretresima osoba, stambenih i poslovnih objekata i pokretnih stvari koje koriste osumnjičene osobe na 11 lokacija na širem području grada Tuzle, općina Lukavac, Pelagićevo, Šamac, Zavidovići, Prnjavor i Ilidža, u okviru akcije kodnog naziva “Skuter III”.

Prilikom vršenja pretresa pronađeni su i privremeno oduzeti predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa počinjenjem krivičnih djela “organizirani kriminal”, u vezi s krivičnim djelom “nedozvoljen promet akciznih proizvoda” Krivičnog zakona Bosne i Hercegovine, saopćeno je iz SIPA-e.

Pronađeni su mobilni telefoni, duhan pripremljen za pušenje, mašine za rezanje duhana, mašine za punjenje cigareta duhanom pripremljenim za pušenje, cigarete bez akciznih markica, novac.

PROČITAJTE  Refundiranje troškova COVID lijekova: U Sarajevu moguće, u Zenici nije

Navedene aktivnosti realiziraju se pod nadzorom i naredbama Tužilaštva Bosne i Hercegovine i Suda Bosne i Hercegovine, a uz pružanje pomoći od strane policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona, Zeničko–dobojskog kantona i Kantona Sarajevo.Povezani postovi: