Sport

Veliki koncert Čizme i “Proletera“ na Grbavici. Sav prihod namijenjen za konsolidaciju FK Željezničar

Veliki koncert Mustafe Čizmića – Čizme i njegovih „Proletera“, kojeg realizira Ideas Business Lab u ime grupe organizatora, bit će održan u subotu, 21. maja na platou iza istočne tribine stadiona Grbavica.

Na događaju se očekuju specijalni gosti i iznenađenja, pa nema sumnje kako posjetitelje očekuje posebna noć za pamćenje, objavio je Fudbalski klub Željezničar.

Besplatan roštilj

Prije početka koncerta, od 17 sati bit će održano druženje uz besplatan roštilj, kojeg je obezbijedila ćevabdžinica „Mrkva“. Koncert starta u 20 sati, i to čime drugim nego pjesmom „Grbavica“, čiji je Čizma autor i koja će te večeri biti izvedena nekoliko puta.

Na tom prvom izvođenju Čizmi i „Proleterima“ će se na bini pridružiti i Vlado Podany, čuveni klavijaturista, aranžer originalne „Grbavice“, ali i unuk Dimitrija Dimitrijevića, jednog od osnivača Želje i strijelca prvog gola za tim sa Grbavice.

Uslijedit će hitovi čuvene grupe „Bolero“, čiji je Čizma bio jedan od osnivača, ali i neke druge pjesme koje nose mnogo emocija.

Koncert 21. maja na platou iza istočne tribine stadiona Grbavica

Kao gosti će se na koncertu pojaviti i članovi dječijeg hora „Princess krofne“, koji će biti obučeni u majice „Grbavica – 30 godina“ nakon, koje su kao artikal dostupne u Fan Shopu FK Željezničar.

Na koncertu se očekuju i neki drugi, specijalni gosti i iznenađenja, pa nema sumnje kako posjetitelje očekuje posebna noć za pamćenje.

Dio projekta

Podsjećanja radi, koncert „Čizma i Proleteri“ na stadionu Grbavica dešava se kao dio projekta „Grbavica – 30 godina nakon“, u sklopu kojeg je načinjen remix pjesme „Grbavica“, video spot za tu verziju pjesme i izložba na temu razaranja Grbavice.

Sve to je dostupno na www.grbavica.ba. Ulaznice za koncert, po cijeni od 15 KM mogu se kupiti u FAN Shopu FK Željezničar na stadionu Grbavica, gdje je postavljena i prodajna izložba fotografija na temu ratnog uništenja stadiona i naselja Grbavica.

Karte za koncert se, također, mogu kupiti i online, na linku: tickets.fkzeljeznicar.ba. Sav prihod ostvaren realizacijom ovog događaja bit će usmjeren u svrhu konsolidacije poslovanja FK Željezničar.