Nauka

Verlab uspješno realizirao evropski projekt iz oblasti vještačke inteligencije

Uposlenici kompanije Verlab uspješno su realizirali evropski Horizon, projekt iz oblasti vještačke inteligencije.

“Projekt je imao za cilj jačanja istraživačko razvojnih kapaciteta naše kompanije u oblasti vještačke inteligencije s ciljem informatizacije i digitalizacije procesa u zdravstvenom sektoru, s posebnim akcentom na medicinske uređaje”, navodi se.

U implementaciji tog projekta kompanija Verlab prepoznata je, kako se ističe, kao jedan od evropskih HUB-ova za procese digitalizacije.

“Iako već sedam godina, zajedno sa partnerima u zdravstvenim ustanovama širom Bosne i Hercegovine, radimo na unapređenju kvaliteta i sigurnosti medicinskih uređaja (samim tim i konačnih dijagnoza i tretmana pacijentima) ulažemo i dodatne napore da budemo u trendu sa globalnim razvojem i da najbolje međunarodne prakse implementiramo na području Bosne i Hercegovine. Čak šta više, u oblasti testiranja i inspekcije medicinskih uređaja, kao i primjene vještačke inteligencije za predviđanje performansi i potencijalnih kvarova nad medicinskim uređajima, budemo jedan od lidera na globalnom nivou”, naglašeno je.

PROČITAJTE  NASA najavila dvije misije na Veneri

U saopćenju za javnost ističu i da je projektna aplikacija Verlaba ocijenjena kao najbolja u tom evropskom selekcijskom procesu.

“U skladu sa misijom naše kompanije i dalje ćemo raditi na podršci zdravstvenih ustanova u razvoju kvaliteta usluga poboljšanjem pouzdanosti, preciznosti i sigurnosti medicinskih uređaja”, navode iz kompanije Verlab.Povezani postovi: