Haos u Hrvatskoj more se odjednom diglo pola metra more udara u stambene objekte uz obalu vidi se oluja oblačno nebo dan mozaik od 7 slika
Region

VIDEO Haos u Hrvatskoj, more se odjednom diglo pola metra. Potop na obali, odsječeni otoci

Centar duboke genovske ciklone u ranim popodnevnim satima ušao je nad sjeverni Jadran, a pritisak zraka u središtu pao je na vrijednosti blizu 980 hektopaskala i izazvao haos u Hrvatskoj.

Ova ciklona centrom će se premještati prema srednjoj Dalmaciji, a potom će ući na kopno uz postepeno popunjavanje. Na njenoj prednjoj strani na većem dijelu obale i dalje puše jako do olujno jugo koje je jutro mjestimice imalo orkanske udare.

Sjevernije od Senja zapuhala je umjerena do jaka bura s olujnim udarima, piše Dalmacija danas.

U Splitu su najjači udari juga iznosili 104 km/h, a 127 hm/h iznosio je najjači udari na Svetom Juri na Biokovu. Niski pritisak zraka uvjetovao je ciklonalnu plimu jutros na sjevernom Jadranu, a iza podno došlo je do naglog povećanja nivoa more i u Dalmaciji.

Na primjer, u Starom Gradu na Hvaru more je od jučer poraslo za 60-ak centimetara.

Hvarska riva pod naletom valova i plime povremeno je pod morem. Slično je na Čiovu, a nekoliko štekata ugostiteljskih objekata u Okrugu Gornjem našlo se pod morem. More prodire i na rivu u Kaštel Štafiliću, a prelijeva se preko rive u Vodicama. Tamo je dubina mora viša od deset centimetara.

Prema podacima mreže Pljusak.com, zadnja 24 sata čak 110 litara kiše po kvadratnom metru palo je na stanici Bartići. Cres je primio 89 litara, a slijede Vrgorac 78, Roglići 75, Ljubitovica 69. Zatim Dugopolje 59, Trilj 46, Poljica 42 itd.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare