Sport

Video / Navijači otjerali trenera koji je trebao zamijeniti bivšeg selektora “Zmajeva”

Ljubljanska Olimpija pronašla je novog trenera samo nekoliko dana nakon što su otjerali Roberta Prosinečkog.

Novi trener Albert Riera trebao je biti predstavljen na pressici, ali upoznavanje baš i nije prošlo prema planu.

Rieri su na pressicu upali Green Dragonsi, navijači Nogometnog kluba Olimpija i potjerali su Španca van iz dvorane. Navijači su nosili fantomke na glavi i bili su podosta agresivni, vikali su na Rieru, koji ih je pitao imaju li kakva pitanja vezana za nogomet, a onda su se još više naljutili i otjerali ga van.

“Nisi dobrodošao ovdje”, viknuo mu je jedan navijač, a Riera se nakon toga zaputio van, prenosi Net.hr.

Vijest se ubrzo proširila i Evropom, pa se tako i Španci zgražaju nad ovim ispadom.

Navijači Olimpije ogorčeni su zbog načina na koji je Prosinečki, nekada i selektor reprezentacije Bosne i Hercegovine, potjeran iz kluba samo tri mjeseca nakon što je preuzeo klupu Olimpije.

Prosinečki je otišao zbog sukoba s Upravom slovenskog kluba, a sve je objasnio na svojoj konferenciji.

“Mogli su reći da ne znam posao, ali da nisam bio pošten nikako. S većim lažovima i prevarantima nikad nisam radio, a radio sam s mnogima. Apsurdno je na kakav način oni vode klub, to ni Alfred Hitchcock ne bi bio u stanju napraviti.

Predsjednik mi je govorio da će sportski direktor otići i spominjao je neke nove igrače. Ja sam ga na jednom od sastanaka pitao da li treba pomoć s menadžmentom kluba jer ono jednostavno nije postojalo. Oni uopće nisu svjesni što se u klubu događa, a nemaju sluha ni za navijače. Klub je nazadovao u svim segmentima, uključujući i financije”, rekao je na Prosinečki.

Navijači Olimpije bili su i na njegovoj pressici, a tamo su mu skandirali “Veliki Žuti” i iskazali mu podršku.

Uprava je isto tako iznijela svoju verziju priče.

“Robert Prosinečki nekada je bio vrhunski nogometaš, a danas živi kako je navikao Ne želi biti primjer igračima i slijediti klupsku filozofiju i vrijednosti. Nakon što je klub najavio njegov odlazak s mjesta trenera, u javnost iz sata u sat dolazi sve više neodrživih tvrdnji i floskula.

Ali niko ne zna da je tokom priprema stručni štab nekoliko puta (gotovo svaki dan) kartao do 4 ujutro uz alkohol i cigarete. Osim toga, kao trener je neodgovorno odgađao ili čak otkazivao zakazane treninge. Naposljetku, otkazao je trening bez konsultacija s predsjednikom ili direktorom kluba dva dana prije završetka priprema”, poručila je Olimpijina uprava.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare