Politika

Vijeće ministara BiH ponovo nije zasjedalo: Opet kriv HDZ

Sjednica Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, koja je bila zakazana za danas, nije održana. Jer nije postignuta saglasnost o dnevnom redu. Što znači, da Vijeće ministara BiH ponovo nije zasjedalo.

Kako Fena saznaje, ni ovaj put nije bio prihvaćen prijedlog zamjenika predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH i ministra finansija i trezora Vjekoslava Bevande da se u dnevni red uvrsti Nacrt Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu.

Iz istog razloga ni prošle sedmice nije održana sjednica Vijeća ministara BiH.

Ministar Bevanda je tada, u saopćenju za javnost, izrazio žaljenje što nije bilo volje da se na dnevni red sjednice Vijeća ministara BiH uvrsti Nacrt Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za 2023. godinu. Te da je to dovelo do toga da ministri iz reda Hrvata glasaju protiv ponuđenog dnevnog reda.

Vijeće ministara BiH trebalo je danas razmatrati Nacrt zakona o vanjskim poslovima BiH. Čiji je predlagač Ministarstvo vanjskih poslova BiH.

Također trebao je biti razmatran i Nacrt zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora. Kao i Nacrt zakona o slobodi pristupa informacijama na nivou institucija BiH.

Na dnevnom redu je, između ostalog, trebalo da se nađe i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o službi u Oružanim snagama BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare