Politika

Vildana Bešlija objavila odvratne poruke koje je dobila: Kaže Zahiragić da si ti došla bez grudnjaka

Zastupnica Naše stranke u Skupštini Kantona Sarajevo Vildana Bešlija kritizirala je jučer seksistički istup Dževada Poturka, i sad je dobila užasne poruke.

Naime, Poturak je imao, u najmanju ruku, neprimjeren istup u kojem kritizirao haljinu ministrice visokog obrazovanja Aleksandre Nikolić.

Bešlija je takve izjave osudila i tražila žestoku reakciju, a sad je objavila da je dobila grozne poruke.

“Nakon moje jučerašnje reakcije na sjednici zbog seksističkih komentara upućenih ministrici Aleksandri Nikolić, dobijem poruke ovakvog sadržaja. Borba za kulturu dijaloga i ravnopravnost se nastavlja! Zastupnici izgleda djeluju i izvan skupštinskih klupa. Jel tako
HarisZahiragić?

Iako je u pitanju tzv. lažni profil i, iako su u pitanju, želim vjerovati, lažni navodi i optužbe na račun kolege iz Skupštine KS, evo zašto je važno da svaki politički subjekt i svaka zastupnica i zastupnik osudi seksizam i mizoginiju kojoj svjedočimo već dva dana – prvo u Parlamentu FBiH, zatim u Skupštini KS, a sada i putem društvenih mreža.

Vašom šutnjom ohrabrujete vaše članice, članove, simpatizerke i simpatizere da rade ovo što rade. Borba za kulturu dijaloga i ravnopravnost se nastavlja”, navela je Bešlija.

U njenom tvitu pogledajte poruke koje je dobila.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare