Ekonomija

Visa će omogućiti plaćanja kriptovalutom

Američka kartičarska kuća Visa objavila je u ponedjeljak da će do kraja godine u svojoj mreži prihvaćati plaćanja kriptovalutom USD Coinom.

Kompanija je s digitalnom platformom za plaćanja i kriptovalute Crypto.com pokrenula pilot-program plaćanja USD Coinima, u koji bi se do kraja godine trebale uključiti i druge tvrtke.

USD Coin je kriptovaluta čija je vrijednost fiksirana za kursdolara

Visa se odlučila na taj projekt nakon što je nekoliko velikih financijskih tvrtki, uključujući Mastercard, BNY Mellon i BlackRock, omogućilo plaćanje kriptovalutama, a analitičari zaključili da će kriptovalute postati dio investicijskih portfelja.

Vjetar u leđa kriptovalutama bila je i prošlotjedna objava čelnika proizvođača električnih automobila Tesla Elona Muska da će kupci ubuduće moći plaćati njegove automobile i bitcoinima.

“Primjećujemo da potrošači širom svijeta sve više traže da im se omogući pristup digitalnim valutama i njihovo korištenje i držanje, a naši klijenti žele formirati proizvode koji će potrošačima omogućiti taj pristup”, kaže čelnik Visina odjela za kriptovalute Cuy Sheffield.

Do sada bi se, poželi li, primjerice klijent platiti kavu Crypto.com Visinom karticom, digitalna valuta u njegovom kriptonovčaniku prvo pretvarala u tradicionalni novac. E-novčanik bi ga potom polagao na bankovni račun koji bi Visa u konačnici koristila za podmirivanje računa.

Nova Visina shema pojednostavit će postupak i smanjiti troškove jer se zahvaljujući tehnologiji ethereumova blockchaina digitalna valuta više neće morati pretvarati u tradicionalni novac.

Visa je saopćila da je u martu u partnerstvu s bankom za digitalnu imovinu Anchorage dovršila prvu transakciju, poslavši preko Crypto.coma USD Coin adresu Visina poslovanja Ethereum u Anchorageu.

 Povezani postovi: