Politika

Višković nezadovoljan brojem vakcinisanih u RS: Očekivao sam 70, a vakcinisali smo samo 30 posto

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković izjavio je kako nije zadovoljan brojem vakcinisanih građana u tom entitetu, te pozvao ljude da se vakcinišu i da “ne nasjedaju na priče sa kojekavih portala”.

Višković je istakao da u Republici Srpskoj još nije alarmantna epidemiološka situacija, ali da se povećava broj zaraženih.

On je za “Politiku” izjavio da je u vakcinisano oko 30 posto građana, uz poneki procenat više, ako se dodaju i oni vakcinisani u Srbiji, što je premalo.

“Nisam zadovoljan, jer sam očekivao da ćemo u Srbiji i RS imati oko 70 posto vakcinisanih građana. Molim ljude da ne nasjedaju na priče sa kojekakvih portala, poslušajte struku i vakcinišite se dok je povoljna epidemiološka situacija, iako moram da prihvatim stav ako to neko ne želi”, rekao je Višković.

PROČITAJTE  Velika Kladuša: Nezavisni kandidat za načelnika pristupio Našoj stranci

U pozivu građanima RS, ali i Srbije da se vakcinišu, Višković je istakao mogućnost da to učine besplatno i dobrovoljno, te napomenuo da, osim vakcinacije, nema drugog načina za povratak u stanje prije korone.

“Imamo dovoljno vakcina. Neobjašnjivo je da i dalje postoji veliki broj ljudi koji izbjegava vakcine. Treba da se vakcinišu zbog sebe i svoje porodice”, naveo je Višković.

On je dodao da istraživanja u svijetu pokazuju, a to tvrdi i struka, da je više od 95 posto novozaraženih nevakcinisano, što se poklapa i sa stanjem u RS.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare