Politika

Višković otkrio gdje su pare za vojsku RS: Imamo ih na posebnom kontu. Samo treba znati čitati

Predsjednik Vlade RS Radovan Višković izjavio je da će, nakon predstojeće posebne sjednice NSRS o vraćanju nadležnosti RS, biti upućena poruka svim zainteresovanima za razgovore o budućnosti i sudbini BiH.

“Ne želimo da pravimo bilo kakve ishitrene poteze na štetu Repubilke Srpske i njenih građana, na štetu zaposlenih ljudi u institucijama BiH. Zato dajemo taj ‘prelazni rok’, a ne zato što smo se uplašili nekoga ili se plašimo nečijih sankcija ili prijetnji”, rekao je Višković novinarima u Banjoj Luci.

On je naveo da je vidljivo da BiH ne funkcioniše kao demokratska zemlja i da o njenoj budućnosti trebaju da se dogovore dva eniteta i tri konstitutivna naroda.

Кomentarišući navode opozicije da u prijedlogu budžeta RS za narednu godinu nema sredstava predviđenih za institucije i ustanove kao što je vojska RS ili uprava za indirektno oporezivanje RS, Višković je rekao da ima tih sredstava i da “samo treba znati čitati”.

“Na posebnom kontu u prijedlogu budžeta za narednu godinu postoje rezervna novčana sredstva, i ja bih volio, pošto to u ovom momentu ne može niko, nekog eksperta iz opozicije koji će reći formirat ćete stavku tu i tu sa toliko i toliko novčanih sredstava”, kaže Višković.

Za petak, 10. decembra, zakazana je posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske o vraćanju nadležnosti prenesenih na nivo BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare