Svijet

Vitalij Kličko o izjavi da će “Ukrajinci biti oslobođeni od Rusije kao što su Albanci od Srbije”

Gradonačelnik Kijeva i bivši svjetski bokserski prvak, Vitalij Kličko demantirao je napise kako je izjavio da će Ukrajinci biti oslobođeni od Rusije “kao što su Albanci oslobođeni od Srbije”.

“Prijatelji, pojedini strani internetski mediji, uključujući ruske, počeli su širiti moj navodni citat u vezi sa Srbijom i Albanijom.

Ja to nisam rekao. I prije nego što prenesu takvu vrstu informacije i bilo što citiraju, novinari bi trebali zatražiti audio ili video dokaz takve ekskluzive”, poručio je Kličko, prenosi Net.hr.

Index piše kako je švicarski portal na albanskom jeziku Le Canton27.ch objavio da je Kličko u razgovoru s njihovim novinarom, izrazio zadovoljstvo što je sreo jednog albanskog novinara u Ukrajini, navodeći da je to dobra prilika za prenošenje poruke albanskom narodu.

“Čuli smo i čitali da ste i vi Albanci, kao i mi Ukrajinci, ljudi mira, slobodoljubivi, ali i borci. Danas se borimo protiv ruskog režima koji pokušava okupirati Ukrajinu, kao vi koji ste nekada bili okupirani od Srbije”, navodno je poručio Kličko, prema napisima tog medija.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare