Vijesti

Vlada KS direktno pregovara sa Ruskim fondom direktnih investicija i AstraZenecom

Imajući u vidu izuzetno ozbiljnu situaciju u vezi sa širenjem koronavirusa u Kantonu Sarajevo, Vlada Kantona Sarajevo poziva sve potencijalne dobavljače registrirane u Bosni i Hercegovini, a koji mogu osigurati uvoz vakcina u Sarajevo da dostave ponude sa jasno iskazanim cijenama i rokovima isporuke. Svi koji su zainteresirani mogu dobiti pismo namjere od Vlade Kantona Sarajevo.

“Od prvog dana mandata neprestano radimo na iznalaženju načina da što prije nabavimo minimalno potrebnih 100.000 doza vakcina za naše građane. Svakodnevno obavljamo sastanke i upućujemo dopise jer nam je jasno da moramo učiniti sve da građanima osiguramo vakcine, budući da su nas viši nivoi vlasti iznevjerili” rekao je premijer Edin Forto.

Do sada je Vlada Kantona Sarajevo izdala pismo namjere predstavnicima šest firmi iz Bosne i Hercegovine koje su iskazale interes da pregovaraju s ciljem prikupljanja ponuda za nabavku vakcina, a za šta su osigurana budžetska sredstva.
Također, uspostavljen je direktni kontakt sa rukovodstvom Ruskog fonda direktnih investicija te predstavnicima AstraZenece.

U cilju da se u što skorijem roku izvrši nabavka vakcina za građane Kantona, predsjednicima i premijerima Srbije, Hrvatske i Slovenije su poslana pisma sa molbom da Kantonu Sarajevo prodaju određene količine vakcina po cijenama koje su i sami platili za njihovu nabavku.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare