Sport

Vlada Sjeverne Makedonije obećala ogromne nagrade nogometašima

Predsjednik vlade Sjeverne Makedonije Dimitar Kovačevski je prilikom ispraćaja tamošnje nogometne reprezentacije na put u Portugal ,gdje će u utorak u Portu igrati finale dodatnih kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo, obećao nagradu od 500.000 eura ako izbore plasman u Katar.

Sjeverna Makedonija je u četvrtak senzacionalno kao gost u Palermu svladala aktualnog europskog prvaka Italiju s 1:0 u polufinalu te ju još samo jedna pobjeda dijeli od povijesnog prvog plasmana na SP.

"Vi ste za nas prvaci, pobjednici i ponos svih nas. Vjerujemo u vas i zato vam želim uspjeh u meču s Portugalom. Najmanje što kao vlada možemo učiniti je izdvojiti nagradu od 500.000 eura ako se plasirate na Svjetsko prvenstvo", rekao je Kovačevski igračima u avionu, prenosi HRT.

Prošle godine Sjeverna Makedonija je prvi put u povijesti nastupila na EURU, a u kvalifikacijama za odlazak u Katar je osim Italije kao gost svladala i Njemačku, no za odlazak na SP mora nadigrati još jednog velikana europskog nogometa i to na njegovom terenu.