Svijet

Vladimir Putin: Evropi prijeti katastrofa

Ruske kompanije trebaju biti spremne na naftni embargo u novom paketu sankcija EU, rekao je ruski predsjednik Vladimir Putin.

“Neki dan, kao što znate, Evropska unija uvela je Rusiji još jedan paket sankcija, koji uključuje embargo na naftu. Domaće kompanije trebaju biti spremne za ovu odluku. Govorili smo o izgledima za takva ograničenja na zadnjem sastanku”, rekao je Putin na sastanku s članovima vlade.

“Od početka godine proizvodnja nafte premašila je prethodnu godinu za 3.5 posto. Proizvodnja plina za razdoblje od januara do maja smanjena je, ali neznatno – za samo 2 posto”, rekao je Putin.

“Posljednjih dana cijene nafte su pale za 20-30 dolara. To se dogodilo zbog predviđanja o usporavanju globalne ekonomije i početka ekonomskih poteškoća u Evropi”, rekao je.

Putin je dodao da nastavak korištenja restriktivnih mjera Zapada može dovesti do katastrofalnih posljedica za globalnu ekonomiju. “Sankcije Rusiji nanose mnogo veću štetu upravo onim zemljama koje ih nameću”, rekao je.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare