Xbox
IT

Vlasnici Xboxa prijete bojkotom konzole zbog nove kontroverzne funkcije

Vlasnici Xbox Series X i Xbox Series S konzola zaprijetili su da će prodati svoje konzole i bojkotovati Xbox ako Microsoft implementira kontroverznu funkciju u Xbox igre.

U novom intervjuu za Rolling Stone, Sara Bond iz Microsofta rekla je da je Xbox pričao o implementiranju oglasa i reklama u igrama, sličnim onima u mobilnim igrama.

“Razgovarali smo o tome kako eksperimentišemo s drugim modelima, naprimjer šta to znači za oglašavanje u igrama koje preovladava kod mobilnih uređaja, postoje li modeli koji dobro funkcionišu na računaru i konzoli”, rekla je Sara za Rolling Stone.

Razgovor o reklamama koje se implementiraju u Xbox igre je razljutio mase, a fanovi na Twitteru izražavaju prezir prema toj mogućnosti.

“Prodat ću svoju konzolu čim počnu da kreiraju igre s oglasima. Zamislite da toliko zaostajete za konkurencijom i vaš odgovor na to je… više oglasa”, komentarisao je jedan korisnik Twittera.

Nažalost, ako Microsoft odluči da ubaci oglase u igre, to neće biti prvi put da je neka kompanija to učinila. U septembru 2020. godine EA se suočio s valom negativnih reakcija nakon što je stavio oglase u UFC 4, ali brzo su bili uklonjeni, piše GAMINGbible.

Izgleda da izdavači neprestano pokušavaju da pronađu načine da ubace reklame u igre, uključujući one koje se plaćaju.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare