Politika

Vlast vam je jučer pokazala ćunu. Jeste li je vidjeli?

Sjajan performans, u stilu alanfordovske mudrosti ‘bolje biti bogat nego siromašan’, prikazale su nam jučer vladajuće stranke SDA, HDZ, DF i SNSD.

Ovaj izrazito šokantni i nadasve ljubavni performans odigrao se uglavnom u Parlamentu BiH. Uglavnom, jer se dio odigrao na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu.

Evo kratke fabule, spojlera nema, jer epilog već znate.

Haris Zahiragić, mlada uzdanica bračnog para Izetbegović, jučer je (bez dozvole MUP-a KS) održao prvi dio ovog šireg performansa i to ispred pozorišta. Nakon što su SDA-ovci narod izludili homofobijom i golim ćunama, Zahiragić je jučer obećavao nešto što liči na šerijatsku policiju, kako pošteni građani ne bi više sretali kulturno-umjetničke ćune po gradu i kako se to nikad više ne bi desilo u kozmopolitskom Sarajevu.

Podsjetio je Zahiragić i na svoj performans od dan prije, kada je u talibaskom stilu legitimirao sve umjetnike koji su bili gologuzi, sve naravno prenoseći live na Facebook.

“Istjerivač duhova” Zahiragić tako je cijeli dan bombardovao građane homofobijom i strahom od golog tijela. I dok su se svi zabili u kuće (neki i u stanove u Turskoj), a sve od straha da im ne bi iskočila ćuna usred grada iz kakve ‘sodomične’ kulturno-umjetničke manifestacije, nedaleko od NPS-a odvija se drugi čin.

Vladajuće partije koje posljednjih mjeseci intenzivno “ratuju” pronašli su zajednički fetiš i ljubav je mogla početi.

Na svojih oko 5.000 KM zastupnici su nabacili sebi još po oko 500 KM, taman toliko da ne osjete rekordnu inflaciju. Usput, povećali su budžete za mobilne telefone, jer zašto koristiti aplikacije koje su gratis, kad možeš pare preljevati u budžete stranački podijeljenih telekoma.

No to je manje važno.

Sve je u najboljem redu, sve dok nas Zahiragić čuva od golaća umjetnika. Siromaštvo ćemo već nekako preživjeti.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare