Politika

Vojin Mijatović: Dodik ide ka potpunoj izolaciji i zatvoru

Potpredsjednik SDP BiH Vojin Mijatović oglasio se danas o aktuelnoj političkoj situaciji. On kaže da će politika otjerati sve zdrave ljude kojih ima u ovoj zemlji.

“Milorad Dodik je na brutalan način izvrijeđao muslimane i ono što mi jako smeta jeste sto svi Srbi ćute na to. Milorade, muslimani u BiH su i moj narod, a vrijeđajući njih vrijeđaš i mene, vrijeđaš i Srbe, vrijeđaš svakog normalnog čoveka, vrijeđaš u konačnici i sebe, samo si toliko ogrezao u kriminal i fašizam da to ne shvataš.

Milorad Dodik nezaustavljivo ide ka potpunoj izolaciji i zatvoru, i da bez sumnje on to i želi, svjestan da nema nazad želi od sebe da napravi žrtvu i mit nadajući se da će kroz to obezbijediti bar svojoj porodici slobodu i očuvanje ogromnog bogatstva koje je nastalo pljačkom sopstvenog naroda.

On je već na samom kraju svog samouništenja, samo je pitanje koju će cijenu platiti srpski narod na tom putu dok ne shvati da je njegova politika suicidna i da je taj patriotizam samo maska najvećeg kriminala u posljednjih sto godina među Srbima.

Ono što je također sigurno jeste da Milorad ne odlazi sam već sa sobom sigurno vodi svoje nacionalne blizance Dragana Čovića i Bakira Izetbegovića. Te tri strane prokletog trougla BiH su nerazdvojivo tkivo, oni prosto jedni bez drugih ne postoje, to je tako od nesretnih devedesetih do danas.

PROČITAJTE  Ćudić kritikovala Izetbegovića: Čuvari stolica i borci za pozicije ne mogu biti čuvari države. On će u Beogradu spašavati Dodika

Međutim ono što mene brine jeste da ostatak političkog tržišta gde spada i moj SDP i dalje pokazuje da nema snage da izađe iz matrice koju prokleti nacionalni trougao iako na samom kraju uspješno nameće našoj državi.

Za opoziciju u Republici Srpskoj nisam iznenađen oni već dvije decenije pokazuju da nisu sposobni ni za pobjedu ni da ponude budućnost, međutim SDP BiH je pokazao da može i da pobijedi i da ponudi budućnost, SDP BiH jedini ima ljude iz svih naroda koji imaju i kapacitet i legitimitet da ponude život u BiH, ali ako nastavimo sa ovakvim militantnim tonovima pojedinaca doduše sporadično ostaćemo samo kineske kopije SDA.

Ovoj zemlji treba politika koja će napraviti dogovor svih naroda koji žive u njoj, ovoj zemlji treba bosanskohercegovačko liderstvo i indetitet koji će prihvatiti svaki čovjek ove zemlje, ovoj zemlji trebaju ozbiljni ljudi i političari a ne poslušnici vjerskih zajednica, ovoj zemlji treba politika koja shvata i bol i strah svih naroda i svakog pojedinca. Ja smatram da SDP BiH upravo jeste ta politika, ali se moramo riješiti narativa Dodika, Bakira i Čovića, na mrak se odgovara svjetlom a ne mrakom!!!

PROČITAJTE  Plenković kaže da BiH može bolje samo ako Čović i HDZ dobiju 'legitimno predstavljanje'

Lideri etno politika su uništili ovu zemlju uz pomoć poglavara vjerskih zajednica, mi kao najveća i realno jedina multietnička partija u zemlji moramo ponuditi život, sistem, državu i ekonomski oporavak, jer ako to ne uradimo bićemo saučesnici u egzodusu svega normalnog i zdravog ove zemlje.

Ja sam ponosni Srbin i Bosanac volim svakog čovjeka i insana ove zemlje i ni po koju cijenu neću dozvoliti vrijeđanje bilo kog čovjeka ili naroda ove zemlje, ali nema šanse da dozvolim da SDP BiH postane kineska kopija ni Milorada Dodika, ni Bakira Izetbegovića, ni Dragana Čovića, mi smo nasljednik one jedne jedine velike Partije koja je donijela pobjedu nad fašizmom i prosperitet ovih prostora, nacionalizam nije nikada bio niti ne smije biti narativ crvene boje slobode”, napisao je Mijatović.Povezani postovi: