Svijet

Volodimir Zelenskij: Znam ko će ubiti Vladimira Putina!

“Vladimira Putina će na kraju ubiti neko iz njegova najužeg kruga bliskih savjetnika”, izjavio je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenskij u dokumentarcu “Godina” novinara Dmitra Komarova.

Dokumentarac je objavljen u petak, na godišnjicu ruske invazije na Ukrajinu. Može ga se pogledati i na Youtube kanalu “Svit Navyvorit”.

Zelenskij: Saveznici protiv Putina

Ukrajinski predsjednik predviđa da će u jednom trenutku doći do “krhkosti” u Putinovom vodstvu. To će, kaže Zelenskij, potaknuti saveznike ruskog predsjednika da se okrenu protiv njega.

“Tada će mesožderi pojesti mesoždera. To je vrlo važno. Trebat će im razlog da to opravdaju. Sjetit će se riječi Komarova, Zelenskog…

Sjetit će se naših riječi. Naći će razlog da ubiju ubicu. Hoće li uspjeti? Da. Kada? Ne znam”, iskreno je rekao Zelenskij u dokumentarcu ukrajinskog novinara Dmitra Komarova, prenosi Jutarnji list.

Zelenskij je u istom dokumentarcu pokazao javnosti gdje živi i spava od početka invazije 24. februara prošle godine.

Zelenskij je ranije u intervjuu za njemački list Der Spiegel rekao da se Putin ponaša kao Hitler. Tvrdi da mu Ukrajina, ali ni druge države, neće oprostiti zločine koje je počinio.

Iako Putin ima uski krug saradnika, posljednjih mjeseci pojavljuju se informacije o navodnim frustracijama među njima. Razlog su, najviše, veliki ruski gubici na bojnom polju i sporo napredovanje ruske vojske na frontu.

Rascjep sa Wagnerom

Nedavno je došlo do racjepa između plaćeničke grupe Wagner Jevgenija Prigožina i ruske vojske. Prethodno su se obje strane međusobno okrivile za vojne neuspjehe na istoku Ukrajine.

U decembru je The Washington Post objavio kako da su najbliži saveznici ruskog predsjednika sve više frustrirani njime. Navodno, oni nemaju pojma šta on radi i nemaju čvrst plan za napredak u Ukrajini.

Govoreći za The Daily Beast tokom ljeta, bivši zvaničnik CIA-e Daniel Hoffman rekao je da bi Putinovo svrgavanje od njegovih saveznika bio nagli i prikriveni potez.

“Tipovi koji će to učiniti će biti vrlo tajnoviti, kako ih Putin ne bi prvi pronašao i ubio. To će se dogoditi iznenada”, smatra Hoffman.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare