Region

Voz kod Osijeka prešao preko žene. Živa je!

Samo je pukom srećom izbjegnuta tragedija na željezničkoj pruzi između dvaju osječkih naselja – Drvljanika i Sjenjaka. Žena je, unatoč strogoj zabrani, prelazila preko pruge i preživjela nailazak vlaka koji je doslovce cijeli prešao iznad nje, piše Glas Slavonije.

U trenutku kada je ugledala vlak koji je nailazio, žena je pala između tračnica, što joj je u toj dramatičnoj situaciji i spasilo život.

Divlji prijelaz preko tog dijela željezničke pruge građani, unatoč strogoj zabrani, godinama koriste kao prečicu između dva osječka naselja.

Strojovođa je za Glas Slavonije rekao kako na tom dijelu pruge vlakovi voze brzinom od tek tridesetak kilometara na sat znajući da građani redovito u hordama nepropisno prelaze kolosijeke jer im se ne da ići obilaznim, sigurnijim putem podvožnjakom u Trpimirovoj ulici.

“Izgrebana, prestrašena, ali živa”

Policajci koji su radili očevid i svjedoci nemilog događaja kazali su Glasu Slavonije kako se na sreću nije dogodila tragedija; žena je izgrebana, prestrašena, ali živa, iako je grdosija od vlaka cijela prešla iznad nje. Sreća je što se, nakon pada, nije pomicala, nego je mirno ležala između tračnica dok iznad nje nije prošla cijela kompozicija putničkog vlaka.

U ovakvim situacijama strojovođama je nemoguće zaustaviti vlak na mjestu jer ga nosi inercija tereta. Žena je medicinski zbrinuta, a na mjestu nezgode ostali su policajci, strojovođa i njegov kolega iz vlaka.

“Protrnuo sam, uplašio sam se za njezin život”

Sav u stresu, jer je, kaže, “umalo imao tuđi život na savjesti”, strojovođa je ispričao kako je upravljajući motornim vlakom iz smjera Belog Manastira prema osječkom kolodvoru ugledao ženu koja kani prijeći prugu na nedozvoljenom i izrazito kritičnom mjestu jer taj se dio pruge nalazi iza krivine i teško je uočiti što se događa ispred. Kad ju je uočio, počeo je trubiti i kočiti, ali žena je požurila nadajući se, vjerojatno, da će stići prijeći prugu prije dolaska vlaka. No pri tomu se u panici saplela i pala.

“Protrnuo sam, uplašio sam se za njezin život, ali u tako kratkom vremenu, odnosno na maloj udaljenosti, teško je zaustaviti vlak na mjestu, iako se na toj dionici vozi, kako mi to kažemo, kolodvorskom brzinom, odnosno sporo. Čim sam uspio zaustaviti vlak, potrčao sam van iz kabine vidjeti što se dogodilo. Bilo mi je loše i strahovao sam od najgorega”, priča vozač i dodaje kako je odahnuo vidjevši da je gospođa živa.

Tagovi:


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare