Vijesti

Vranić o zahtjevu KCUS-a: Sebija Izetbegović je bila preuzela monopol, a sada kuka

Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, na čelu sa direktoricom Sebijom Izetbegović danas je zatražio od Ministarstva zdravstva da omogući PCR testiranje na koronavirus i u drugim javnim zdravstvenim ustanovama poput Opće bolnice “Prim. dr. Abdulah Nakaš, Zavod za javno zdravstvo i JU Domovi zdravlja KS.

“Tražimo Harisa Vranića, ministra zdravstva KS i predsjednika Kriznog štaba KS da hitno, zbog pacijenata koji svakodnevno trebaju usluge PCR testiranja, poduzme zakonom predviđene radnje i riješi ovaj problem”, navodi se iz KCUS-a.

Kontaktirali smo ministra zdravstva Harisa Vranića povodom zahtjeva KCUS-a. On nam je kazao da je bilo očekivano da KCUS dođe u fazu kolapsa.

Dopis ministra Vranića koji je upućen Općoj bolnici “Prim.dr. Abdulah Nakaš”


“Gospođa Izetbegović uzela je monopol nad svim. Hvalila se kako KCUS može preuzeti sve. Testirati sve ljude, jer imaju dva aparata, međutim, ljudi koji to rade nisu mašine i ne mogu podnijeti ogroman pritisak. Dok je bilo sve okej šutjeli su i sada odjednom kukaju i plaču ministru. Ja kao ministar sam zatražio od Domova zdravlja da krenu sa testiranjem, a isto sam zatražio od Opće bolnice. Nisu ništa uradili da pokrenu testiranje i zato će morati odgovarati. Prošle godine angažirali smo i privatne klinike da provode PCR testove i nažalost dali smo im ogroman novac, a izgleda da ćemo to morati i ove godine. Ja sam zatražio od Zavoda za javno zdravstvo KS da počne provoditi PCR testiranja i direktorica Aida Pilav me obavijestila da će to početi raditi ove sedmice. Dok oni galame, ministar radi i šuti”, kazao nam je Vranić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
1 Comment
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare
RealityCheck
RealityCheck
8 mjeseci

Ne znam sta mi teze pada, ova situacija u zdravstu ili nepismenost MINISTRA…