Politika

Vranić žestoko opleo po SDA: To je stranka “faraona”, oni najmanje vole BiH, ali nema predaje. Režim ili sloboda!

Ministar zdravstva KS Haris Vranić žestoko je danas opleo po SDA.

Njegov post prenosimo u cjelosti_

Stranka „faraona“

Da li je tužnije ili jadnije teško je reći, kada o moralu i ljudskim pravima govori „perjanica“ SDA stranke. A razlog je jednostavan, radi se o stranci koja je u vlasti na svim nivoima od 1990 godine, i koja je svo to vrijeme vladavine radila po onoj čuvenoj – „sve po zakonu“.

E tako, a držim se Sarajeva, u kojem sam rođen i odrastao, pa se sjećam i prijašnjih vremena koja ne počinju rođenjem SDA, a niti imam amneziju ili pamćenje zlatne ribice. Oni koji su iz Sarajeva sjetit će se da je Sarajevo bilo jedan od najvećih industrijskih centara SFRJ. E sad, zašto je SDA čiji komesar za moral svako malo pa malo drži svima lekcije, uništila, rasprodala, do bankrota dovela gigante od preduzeća kao sto su Feroelektro, Šipad, Sarabon, Šik, Hidrogradnja, Vranica, Unigradnja, Žica, Energoinvest, GRAS, Pretis, TAS, UPI, Zrak, Astra, Poštanska banka, Fabrika ćilima, UNIS, FAMOS, ŽGP, Energopetrol, ZOI 84, Bosna film, niz se može nastaviti, ali i ovo je dovoljno. Da li sve ovo uništili zarad očuvanja životne okoline i čistog zraka? Naravno da nisu, nego iz svoji ličnih i stranačkih interesa.

O drugim segmentima i kadrovima „sa dobrim vezama“ koje/koji su devastirali sve, kao što su školstvo koje je postalo predmet ismijavanja, kultura koja je postala nekultura, zdravstvo koje su devastirali njihovi „najbolji kadrovi“ i ostavili u desetinama miliona dugova, kojima se poklanjaju bolnice da ih mogu kadrovski i stručno uništavati, državni sistem koji su nakrcali svojom rodbinom i prijateljima, stranačkim bazama u administraciji, a tek o sumnjivim diplomama, doktoratima, specijalizacijama, majkama, sestrama, braći, nanama i inima koji kupuju milionske nekretnine od penzionerske ušteđevine, o ambasadorima koji ne znaju ni svoj maternji, a ne kakav drugi, strani jezik, kojima je kravata omča oko vrata, i sistemu vrijednosti koji je prvi uništen, o velikim vjernicima koji su manji vjernici od ateista, o onima koji na umirućim zarađuju milione kupujući neprikladne respiratore za vulkanizerske radnje, koji poraze pretvaraju u pobjede, koji kupuju glasove i varaju na izborima, pa čak i svojim unutarstranačkim, učine sve da nas slažu, ponize sa revizijom tužbe za genocid, .............., ma prosto je nemoguće završiti niz.

Odgovorno tvrdim da SDA najmanje voli Bosnu i Hercegovinu, jer da nije tako, ne bi je uništavali, potkradali, i ponižavali njene građane.Dakle, nisam se ni dotakao njihovog morala, teflon obraza, ali šta uopće reći kad je „komesar za moral“ SDA, na sasvim moralan, častan i pošten način ušao u Skupštinu KS tako što su 4 kandidata sa više osvojenih glasova od njega, „moralno“ njemu prepustili mjesto zastupnika. A on „moralno“, onako SDA-ovski, faraonski zasjeo. A tek ako počnemo o brizi za ljudska prava. Tragikomedija.

O zaštiti ljudskih prava će najbolje reći sve one presude koje su SDA kadrovi implementirali, držeći se čvrsto u foteljaškom zagrljaju sa onima koji ne samo što negiraju našu državu, nego negiraju, vrijeđaju i ponižavaju Bošnjake kao narod, i Islam kao vjeru. Aferim. O ljudskim pravima nek pitaju i rudare, radnike u fabrikama, kasirke i radnice u milijarderovim tržnim supercentrima, sve invalide, bolesnu djecu koji je uskraćeno pravo na liječenje, o političkim motiviranim i montiranim procesima uspješnih političara i privrednika, o plaćenim novinarima koji unišavaju ne samo pojedince, nego i čitave obitelji, o razbijenim glavama neistomišljenika, o stotinama hiljada naših građana koji su suzama u očima otjerani iz svoje domovine.

Nema tome kraja.Moglo bi još toga napisati, tomovi, ali sa gorkim okusom, tužan ovo pišem. Ali, nema predaje niti povlačenja, ili režim, ili sloboda.

No pasaran – SDP BiH.

Prof. dr Haris Vranić