Sebija Izetbegović nije poslala očitovanje Senatu UNSA
Politika

Vrhunski turski ljekari stigli u Sarajevo da pomognu. Sebija ih odbila, kaže da moraju imati dozvolu

KCUS je jutros odbio primiti u posjetu vrhunske turske ljekare koji su stigli u Kanton Sarajevo kako bi pomogli u organizaciji bolnica i prenijeli iskustva u liječenju Covida.

Oni su stigli na poziv ministra zdravstva KS Haris Vranića i jutros su već održali sastanak s rukovodstvom Opće bolnice.

Turski stručnjaci već bili u Općoj bolnici

Radi se o vrhunskim stručnjacima, voditelju Covid centra u Američkoj bolnici u Istanbulu prof. dr. Bilginu Saitu, specijalista interne medicine i doc. dr. Siran Keske, infektolog.

Međutim, KCUS je našao neke administrativne prepreke i tako spriječi ovu posjetu.

Uputili su dopis u kojem kažu da su gosti trebali biti prijavljeni Ljekarskoj komori KS i da su trebali dobiti neke dozvole. Dopis sa KCUS potpisale su direktorica Sebija Izetbegović i dr. Enra Suljić.

“Vjerovatno ste upoznati da ljekarima – stranim državljanima Ljekarska komora Kantona Sarajevo prethodno mora izdati privremenu licencu sa rokom važenja koliko traje i privremeni boravak na teritoriji FBiH. U te svrhe trebali biste dostaviti Ljekarskoj komori Projekat saradnje sa Institucijom iz koje kolege dolaze, Potvrdu o članstvu i aktivnostima u Ljekarskoj komori zemlje porijekla i Potvrdu o poštivanju etičkih principa struke, odnosno da se protiv podnositelja zahtjeva ne vodi disciplinski postupak, koja ne smije biti starija od tri mjeseca, a izdaje je nadležna Ljekarska komora čiji je član podnositelj zahtjeva”, navele su u pismu.

Dopis koji je upućen Harisu Vraniću


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare