Politika

VSTV BiH imenovao nosioce pravosudnih funkcija. Evo imena

Visoko sudsko i tužilačko vijeće Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) danas je donijelo odluku o imenovanju nosilaca pravosudnih funkcija u Bosni i Hercegovini.

Na nivou Federacije BiH imenovan je Sedin Idrizović na poziciju sudije Vrhovnog suda FBiH; Milijana Bjelović na poziciju predsjednika Kantonalnog suda Bosansko-podrinjskog kantona; Sead Kreštalica na poziciju zamjenika glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo; Meliha Dugalija na poziciju zamjenika glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, i Hrvoje Čabrajić na poziciju zamjenika glavnog tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo.

Također, imenovan je Edin Bičo na poziciju sudije Kantonalnog suda Bosansko-podrinjskog kantona; Tanja Đajić na poziciju sudije Kantonalnog suda Bosansko-podrinjskog kantona; Radija Baltić na poziciju sudije Kantonalnog suda Bosansko-podrinjskog kantona; Ljiljana Cvjetković na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Sarajevu, te Dario Fišić na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Sarajevu.

PROČITAJTE  SDA: Izbori moraju biti održani. Prijetnje Dodikove pokazuju njegov strah od izborne volje nezadovoljnih građana

Osim njih imenovani su i Sanin Imamović na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Sarajevu; Lejla Kaknjo na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Sarajevu; Ilhana Halimović na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Sarajevu; Siniša Šarenac na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Sarajevu i Nataša Zlomislić na poziciju stručnog saradnika Općinskog suda u Sarajevu.

Vijeće je donijelo odluku da izbor i imenovanje stručnog saradnika Opštinskog suda u Cazinu i stručnog saradnika Opštinskog suda u Goraždu bude odgođeno za narednu sjednicu.

“Pri donošenju Odluke o imenovanju, VSTV uzelo je u obzir kriterije poput: stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata; stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri; sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obnaša dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje; odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla i profesionalne nepristranosti.

PROČITAJTE  Konaković o Milanoviću: Nikad niko na svoj narod nije tako pljunuo kao ova protuha

Pri imenovanju, VSTV BiH primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost spolova.

Novoimenovani nosioci pravosudnih funkcija će stupiti na dužnost 15. februara 2021.”, saopćeno je iz VSTV-a.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare