Kriminal

Raport saznaje: VSTV obavijestio SIPA-u o sigurnosnoj prijetnji Milanu Tegeltiji

U Državnu agenciju za istrage i zaštitu te Tužilaštvo BiH danas je stigao dopis iz Visokog sudskog tužilačkog vijeća, odnosno obavijest o sigurnosnoj prijetnji, saznaje Raport.

Naime, službenici kabineta Predsjedništva VSTV-a su pronašli dva istovjetna putna naloga na ime predsjednika VSTV-a Milana Tegeltije. Riječ je o originalnom putnom nalogu te kopiji tog istog naloga.

Kako kopiranje putnih naloga nije praksa, te kako sadržina naloga pokazuje trase kretanja predsjednika VSTV-a  BiH te sadrži i druge podatke koji mogu eventualno biti zloupotrebljeni, iz VSTV-a su obavijestili SIPA-u i Tužilaštvo o ovom slučaju kao potencijalno sigurnosno interesantnim. Iz VSTV-a obrazlažu da prema njima raspoloživim informcijama nije utvrđeno iz kojih razloga je kopiran navedeni putni nalog te kako nije bilo moguće provjeriti da li su putni nalozi predsjednika VSTV-a BiH kopirani u kontinuitetu.

Naime, dosadašnja praksa administartivne obrade putnih naloga u VSTV-u ne podrazumijeva i kopiranje, pa je takav slučaj u Kabinetu Predsjedništva izazvao sumnje u razloge kopiranja naloga predsjednika VSTV-a. Prema orovjerama u VSV-u niko od nadležnih službenih lica nije potvrdio da je tokom procedure kopirao pomenuti dokument.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare