Region

Vučić dobio žestok šamar iz Moskve: Bilježimo izjave Beograda da je Rusija prijatelj. Možda na prijateljstvo gledamo drugačije

Rusija je uvijek podržavala svoje prijatelje i vjeruje da i oni zastupaju iste pristupe, rekla je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zakharova za NEWS.ru, pa se osvrnula na Srbiju i njenog predsjednika Aleksandra Vučića.

-Bilježimo riječi srbijanskih političara o pritiscima koji se na njih vrše. Bilježimo i izjave Beograda da je Rusija prijatelj. Možda na prijateljstvo gledamo drugačije. Mi samo podržavamo naše prijatelje u teškim trenucima i polazimo od toga da oni koji nas nazivaju svojim prijateljima ispovijedaju iste pristupe – rekla je Zakharova.

Jasno je da je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova poslala poruku da Kremlj neće prihvatiti izgovore Beograda da su se neke odluke morale donijeti pod pitiskom.

Prethodno je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio da je zbog prosperiteta zemlje i njezine zaštite spreman “progutati krastače”. Tako je srbijanski predsjednik ponovno komentirao glasanje Beograda u UN-u za suspenziju ruskog sudjelovanja u Vijeću Organizacije za ljudska prava.

Prema njegovim riječima, u početku, prilikom glasovanja o članstvu Rusije u Vijeću za ljudska prava UN-a, odluka je bila da će Srbija biti suzdržana, ali je onda učinjen velik pritisak.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare