Region

Vučić dramatično: Planiraju opći napad na Srbe, cilj im je nova “Oluja”

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić ocijenio je večeras da su odluke kosovskih vlasti o tablicama donijete sa ciljem da se protjeraju Srbi sa sjevera Kosova, dok je odluka o ličnim kartama skraćivanje prava ulaska na Kosovo.

Aleksandar Vučić se nakon sastanka sa izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom obratio sam novinarima kako bi „saopštio istinu i kako ne bi doveo Lajčaka u neprijatnu situaciju“.

„Mi smo uvijek spremni za dijalog, dok neki drugi nikada nisu spremni za suštinski dijalog, ali imaju podršku zapadnih sila. Riječ je o tome da su donijeli dvije odluke u svojim institucijama jedno je skraćivanje prava ulaska sa ličnim kartama na Kosovo… Druga odluka je donijeta sa jedinim ciljem da se protjeraju Srbi“, rekao je Vučić.

Vučić je naveo da ako Priština ne ubijedi Srbe da preregistruju tablice, da će onda kosovske institucije “otimati tablice i vozila Srba”.

“Računaju da će Srbi da napuste sjever Kosova”, ocijenio je Vučić.

Vučić je istakao kako je albansko rukovodstvo navodno dobilo podršku od Velike Britanije, Njemačke i ostalih zemalja Kvinte.

“Godinama trpimo laži… Nije problem što oni misle da smo mi glupi, nego što misle da su oni mnogo pametni”, rekao je Vučić o Zapadu.

Vučić je naveo da Priština planira “opšti napad na sjever Kosova do 1. oktobra”.

Podsjetimo, ranije danas je Vlada Kosova uspostavila reciprocitet za ulazak državljana Srbije na Kosovo. Kurtijeva vlada je na sastanku u srijedu odlučila da primjeni istu mjeru kao i zvanični Beograd, koji ne prihvata lične karte, ali građanima Kosova na ulazu daje pismo koje zamjenjuje identifikaciona dokumenta.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare