Region

Vučić: I Putin mi se izvinio

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da mu se i predsjednik Rusije Vladimir Putin izvinio zbog neprikladne objave glasnogovornice Ministarstva vanjskih poslova Rusije Marije Zaharove na Facebooku i da mu je rekao da iza njega ne stoji ruska država i pogotovo ne on lično.

“Putin, a ni ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, mi se nikad nije izvinjavao ni zbog čega, a za ovako nešto obojica su to učinili, a da ja to nisam ni pomenuo”, rekao je Vučić za RTS, prenosi Tanjug.

Dodao je da je današnji telefonski razgovor sa Putinom bio dobar, sveobuhvatan i da mu se Putin, između ostalog, izvinio zbog posta Zaharove, koja je na svom Facebook profilu fotografijom scene iz filma “Sirove strasti” na kojoj glumica Sharon Stone visoko prekršta noge “prokomentarisala” susret Vučića i Trumpa.

“Pokazao je svoju pristojnost i rekao da iza toga ne stoji ruska država i pogotovo ne on lično”, istakao je Vučić.

On je naveo da u razgovoru taj post Marije Zaharove nije ni pomenuo, jer je smatrao da je to nevažni incident, budući da i u Srbiji postoje poslanici koji “govore gluposti” o Rusiji, a oni se ne izvinjavaju.

Rekao je da se po “reakciji Rusije vidi koliko je poštovanje Rusije prema njemu lično i Srbiji”.

Upitan da li misli da je Zaharova mogla bez konsultacija sa svojim šefovima da objavi takav post, Vučić je rekao da to svako može sam da prosudi, a, ponavlja, Putin mu se izvinio.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare