Region

Vučić je našao manu ljekaru koji mu je vratio orden

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić osvrnuo se danas tokom duge konferencije za novinare na kojoj je govorio i o epidemiji koronavirusa, o javnim preduzećima, utjecajima stranaca na Srbiju i brojnim drugim temama – i na “slučaj” infektologa Nenada Ristovića iz Zaječara koji je vratio državno odlikovanje koje je dobio upravo od predsjednika.

On je o ljekaru koji je vratio orden rekao da njih nije dijelio po partijskoj liniji, te da nije pitao članove SNS-a iz Zaječara šta oni misle.

“Znam da je bio u LDP-u. Nisam mu dao orden za njegovo inače loše političko djelovanje. On je sve ovo iskoristio za kandidovanje na izborima. Ja se time nisam rukovodio. Rukovodio sam se radom u određenoj sferi. Time sam želio kao predsjednik da nekom zbog njegovog rada ukažem poštovanje. Onda je nekom bilo važnije da kaže da nije mi važno poštovanje države, jer ja to mogu da iskoristim i napadnem ljude iz stranke predsjednika na lokalnom nivou jer su nešto objavljivali. Ponosan sam na to što je i to pokazalo razliku između mene i onih koji su moji politički protivnici”, rekao je Vučić.

Infektolog iz Zaječara, koji je odlikovan Zlatnom medaljom za zasluge u borbi protiv koronavirusa, vratio je to odlikovanje Vučiću zbog napada na njegovu porodicu za koje tvrdi da dolaze od “dvojice kriminalaca” iz vrha Srpske napredne stranke (SNS) u tom gradu.

Na konferenciji za novinare, Ristović je Vučiću uputio otvoreno pismo u kojem je rekao da mu se obraća kao predsjedniku SNS, javlja Nova.rs.

 

 Povezani postovi: