Region

Vučić: Jeste li vidjeli kad u historiji srpskog predsjednika u tako visokom društvu?

U velikom intervjuu za RTS Aleksandar Vučić se hvalio komentirajući susret s Trumpom te ustvrdivši da su sada Srbiji otvorena vrata SAD.

Rekao je da Srbija u SAD-u nikada nije imala podršku i da su ta vrata uvijek bila zatvorena.

“Tri puta sam se sastao s potpredsjednicima SAD, ali Bijela kuća nikada nije bila otvorena za Srbe – do ovog trenutka”, ustvrdio je Vučić te dodao da je Bijela kuća bila rezervirana za Albance i druge koji su protiv Srba u posljednjih 30 godina.

“Naravno da ne mislim da to nije povezano s drugim pitanjima koja su za njih važna. Svejedno, prema Srbiji je ukazano poštovanje”, naveo je Vučić.

PROČITAJTE  Savez boraca poslao poruku probosanskim političarima: Prevaziđite međusobne animozitete u interesu države, ovog naroda i naše djece

“Kada ste u historiji Srbije u sedam dana vidjeli da predsjednik Srbije bude na važnom prijemu u Bijeloj kući, da obavi dug, dobar i srdačan razgovor s predsjednikom Ruske Federacije, da ima razgovore s Angelom Merkel, u Briselu na najvišem nivou, da ima razgovore s Erdoganom, kao što sam ja imao jučer i da ima razgovore sutra s Netanyahuom”, pohvalio se Vučić.

Vučić dalje navodi da pozicija Srbije nije laka, jer da jest, Srbija bi mogla izabrati bilo koga.

“Naši odnosi s Rusijom su veoma dobri, naši odnosi s Kinom su veoma dobri, odlični. Ja sam jedan od rijetkih lidera, sad to mogu reći, koji je i pred predsjednikom Trumpom govorio da imamo pristojne i dobre odnose s NR Kinom, a moram reći da nas je predsjednik Trump primio na vrlo srdačan način”, kazao je Vučić.

PROČITAJTE  Pokolj u SAD-u: Učenik pucao na školske drugove, ubio troje i ranio 6 ljudi


Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare