Region

Vučić jučer intervenisao: Objekti Bošnjaka povratnika u Priboj bit će priključeni na električnu mrežu bez naknade

Vlada Srbije danas je usvojila zaključak kojim se omogućava da se stambeni objekti Bošnjaka povratnika u Priboj na osnovu Programa za povratak raseljenih priključe na električnu mrežu bez nadoknade.

U zaključku koji je Vlada usvojila na današnjoj sjednici Elektrodistribuciji Srbije d.o.o. Beograd preporučuje se da izgradi priključke na distributivni sistem električne energije stambenih i pomoćnih objekata, izgrađenih na osnovu Programa za povratak izbjeglih i raseljenih Bošnjaka iz opštine Priboj u periodu od 1991-1999. godine, bez plaćanja troškova za priključenje, rečeno je Tanjugu u Vladi Srbije.

Predviđeno je da spisak tih objekata Elektrodistribuciji Srbije d.o.o. Beograd dostavi Opština Priboj sa dokazima o izgradnji objekata iz Programa za povratak izbjeglih i raseljenih Bošnjaka.

Ovaj zaključak bit će dostavljen Elektrodistribuciji Srbije d.o.o. Beograd, kao i Ministarstvu rudarstva i energetike, Ministarstvu privrede, Ministarstvu finansija i Opštini Priboj radi informisanja.

Vučić je boravio jučer u Priboju gdje je u razgovoru sa predstavnicima vjerskih zajednica, lokalne samouprave i bošnjačkih partija iznesen i problem sa električnim priključcima za kuće povratnika Bošnjaka. Vučuć je tada pozvao premijerku Anu Brnabić i zamolio da se riješi ovaj problem i vlada donese zaključak da se povratnici Bošnjaci na teritoriji pribojske opštine oslobode plaćanja dodatne nadoknade.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare