Politika

Vučić najavio: Medicinari iz RS mogu biti vakcinisani u Srbiji

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas mogućnost da dio medicinskih radnika iz Republike Srpske bude vakcinisan protiv virusa korona u Srbiji, navodeći da će o tome razgovarati sa premijerkom Srbije Anom Brnabić i predsjedavajućim Predsjedništva Bosne i Hercegovine Miloradom Dodikom.

“Narednih dana moramo da rješavamo i vjerujem da ćemo uspjeti da riješimo, da pozovemo dio po dio medicinskih radnika iz Republike Srpske da na teritoriji Srbije i njih vakcinišemo jer nemamo dozvolu da izvozimo vakcine, a želimo da zaštitimo koliko god je moguće i stanovništvo iz RS”, rekao je Vučić.

On je, nakon sastanka sa predsjednikom Francuske Emmanuelom Macronom, istakao da je francuski predsjednik dva puta rekao da je Srbija pametno postupala u vezi sa nabavkom vakcina protiv virusa korona.

“Ne znam da li smo pametno, ali smo se borili, radili, trudili. Dok ne vakcinišemo 1,5 ili dva miliona ljudi, ne mogu da kažem da smo blizu završetka, a biću zadovoljan tek kada vakcinišemo tri miliona ljudi”, rekao je Vučić za Televiziju “Pink”.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare