Region

Vučić najavio “najveći skup ikada” i pozvao građane da dođu

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić obratio se ponovo večeras građanima Srbije i pozvao ih da dođu "na najveći skup ikada održan u Srbiji".

"Poštovani građani Srbije, tuga, žalost i bol u Srbiji ne prolaze. Tuga za izgubljenom djecom, žal za izgubljenim ljudima, divnim ljudima koji nikakvu krivicu nisu imali. Mi smo poslije teškog udarca morali da pokrenemo akciju i samo danas prikupili smo gotovo 3.000 komada naoružanja i pokazali da ćemo biti u stanju da se borimo za mir, da sačuvamo ljudske živote i da promijenimo mnogo toga", naveo je Vučić u svom večerašnjem obraćanju.

"Pokazali smo tu dobru volju i prema našim političkim protivnicima koji su na brutalan način zloupotrijebili tragediju i u toku dana žalosti zakazivali svoje političke skupove sa jedinim ciljem da primijene nasilje i da se nasilnim putem dočepaju vlasti. Nisu to ni krili, samo su pokazali svima svoje lice o kojem smo, ne tako rijetko, nekada govorili. Bez obzira na sve opet smo rekli da stojimo na raspolaganju, da smo spremni da razgovaramo o velikim i važnim promjenama u državi. Nisu htjeli da nas čuju, nisu htjeli da slušaju zato što misle da je trenutak da i bez izbora i bez ikakve volje naroda na silu dođu do vlasti, znajući da ih ljudi u Srbiji nikada nisu htjeli i nikada neće htjeti", rekao je srbijanski predsjednik.

Dodao je da je spreman da razgovara „o svim temama, od medija, rijalitija, učešća policije, neučešća policije, podnošenja ostavki različitih funkcionera ili ne, da se rasrpavlja o tome i u Narodnoj skupštini“.

"Ništa od toga nije bilo dovoljno i neće biti dovoljno. Jedini njihov cilj je da se na silu preuzme vlast i da se Srbija uvede u haos, nestabilnost, nemire i nerede. Upravo zato, mi smo se večeras dogovorili i pozivamo sve građane Srbije da 26. maja, dan uoči velikih i važnih odluka za Srbiju pozovemo ljude u odbranu slobodarskih, demokratskih vrijednosti da dođu na najveći skup ikada održan u Srbiji. Održaćemo ga ispred Narodne skupštine ili na Trgu Republike", kazao je Vučić, pišu Novosti.