Politika

Vučić nakon sastanka s rukovodstvom RS: Nametnute odluke nikada nisu dobre

Stav Srbije je da nametnute odluke nikad nisu dobre i da moraju biti donesene u saglasju tri naroda, u skladu sa Dejtonskim sporazumom”, rekao je danas Aleksandar Vučić, predsjednik Srbije, nakon sastanka u Beogradu s rukovodstvom RS.

Na sastanku s Vučićem u vili “Mir” bili su član Predsjedništva BiH Milorad Dodik, predsjednica Republike Srpske Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović i premijer Radovan Višković.

Prisutni su bili i premijerka Srbije Ana Brnabić, predsjednik Skupštine Srbije Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Nikola Selaković, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin i ministar finansija Siniša Mali.

“Imat ćemo sastanak kasnije sa predstavnicima opozicionih stanaka RS i onih koji su željeli sa nama da razgovaraju i nisu tražili prisustvo stranaca. Ukoliko budu željeli i drugi, u budućnosti ćemo i njih ćemo pozivati. Saslušao sam predstavnike RS, posebno imajući u vidu nametnute odluke Inzka. Oktroisane i nametnute odluke nikada nisu dobre, moraju da budu u saglasju sa interesima tri naroda, srpskim, bošnjačkim i hrvatskim, to je duh Dejtonskog sporazuma a ne nametanje doluka”, rekao je Vučić i istakao da je dogovoreno da se do 15. septembra donese zajednički Zakon o očuvanju jezika ćiriličnog pisma.

Istakao je da je Srbija je izrazila želju da se poštuje Dejtonski sporazum, da se čuva mir u BiH, poštuje teritorijalni integritet BiH, ali i RS u okviru BiH.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare