Region

Vučić: Nismo prodali oružje Ukrajini i Rusiji, čisti smo kao suza

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da je ovoj zemlji potreban mir, normalan život za sve građane,

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da nijedan komad srpskog oružja, oruđa, ili municije nije prodat ni Rusiji ni Ukrajini i da su oni koji drugačije tvrde "lažovi, denuncijanti i treba da se stide jer nanose štetu Srbiji".

Vučić: Nismo prodali oružje Ukrajini i Rusiji

Za Srbiju postoje, u skladu sa međunarodnim zakonima, takozvani dozvoljeni korisnici i samo takvim zemljama Srbija može da izvozi. Mi smo sve uradili u skladu sa zakonom. Čisti smo kao suza“, rekao je Vučić u Dohi. U Dohi učestvuje na konferenciji u organizaciji Ujedinjenih nacija.

On je povodom navoda da je oružje u Ukrajinu iz Srbije izvezeno preko Turske, rekao da se Srbija „dodatno zaštitila“ znajući da postoji mogućnost da dio robe negdje drugo završi.

„Mi smo dodali da je nemoguće izvoziti municiju koju smo mi dali Turskoj bez naše saglasnosti“, rekao je Vučić. I to uz konstataciju da Srbija „nikog nije natjerala da ratuje“.

Brinu se za fotelje

Upitan o Kosovu on je ponovio da će se Srbija „suočavati sa ne lakim pritiscima“. I da je „i po tom pitanju bilo bezbroj laži, neistina prethodnih dana“.

„Mnogi su bili strašno nervozni, ljuti, nadajući se da ću ja nešto da potpišem. I da će moći da kažu da je Srbija izgubila, mada nikad nisu bili zabrinuti za Srbiju već samo za svoje fotelje. I mogu li da se dočepaju tih fotelja i pune kase, za koju nisu zaslužni“, rekao je Vučić.