Politika

Vučić o sankcijama Dodiku: Ovo je veoma komplikovano i nije za hitnu i hitru reakciju

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će 10. ili 11. januara razgovarati sa članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i sa predsjednicom Republike Srpske Željkom Cvijanović o aktuelnoj situaciji i poručio da Srbija ni u jednoj tački, ne samo da se neće saglasiti sa sankcijama, već ni na koji način neće provoditi sankcije protiv pripadnika svog naroda.

Kako prenosi Nova.rs Vučić je kazao da je riječ o veoma komplikovanim stvarima koje nisu za „hitnu i hitru“ reakciju.

„Ovo donosi brojne izazove, ne samo za Republiku Srpsku, već i za Republiku Srbiju. Ono što mogu da kažem to je da Srbija nije srećna, niti misli da je rješenje u sankcijama. Nema nikakve sumnje da se Srbija neće saglasiti sa ovom odlukom, niti će sprovoditi sankcije“, poručio je on.

Što se tiče pritiska na medije i gašenja medijskih sloboda i proglašavanja jednog medija ili stavlja jednog medija pod sankcije, Vučić kaže da je to užasna odluka.

“Imaćemo mnogo pitanja za američku administraciju oko nekih drugih medija i veza sa krimilaom i korupcijom na koje nam se čini da je nemoguće pružiti adekvatan odgovor. Ali, to ćemo ostaviti za vrijeme poslije Božića. Razagovarao sam juče i sa Dodikom i Cvijanović i nastavit ćemo razgovore u danima pred nama”, dodao je Vučić.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare