Vučić diže tenzije aleksandar vučič daje izjavu na ulici
Region

Vučić o sankcijama Srbiji: Izmislili su moju izjavu! Hrvatska radi ono što inače radi i to od 1941.

Hrvatska nije kriva, ona je radila svoj posao, koji inače radi više decenija unazad, a naše je da pronađemo odgovore u budućnosti, poručuje predsjednik Srbije Aleksandar Vučić iz Praga, gdje učestvuje na samitu Evropske političke zajednice.

On je dolazeći na samit tako odgovorio na pitanje medija o tome što je na insistiranje Hrvatske, paket koji se tiče snabdijevanja naftom obuhvatio i Srbiju, koja preko Janafa neće moći više da uvozi rusku naftu.

“Mi smo dobili informaciju da je ta odluka doneta mnogo ranije. Onda smo mi tražili da bude izuzet, da bude derogirana ta norma za Zapadni Balkan i Srbiju. U nacrtu je tako trebalo da bude, a onda su se naše komšije pohvalile da su one zaslužne za to što nije došlo do derogacije te norme, za inače opšte uvođenje sankcija na uvoz ruske nafte, čime su neke zemlje izuzete, poput Bugarske i Mađarske i nekih drugih, ali ne i Srbija”, rekao je Vučić.

Potom je okrivio hrvatske medije da su mu izmislili izjavu.

“Ljudi su izmislili čak moju izjavu da sam rekao da je Hrvatska kriva.

Ja vam kažem da je Hrvatska samo radila svoj posao, sve ono što radi više decenija, od 1941. pa nadalje. Ništa se tu nije promijenilo”, rekao je Vučić.

Naveo je da će danas govoriti o dubinskim, strateškim i važnim ekonomskim odlukama u narednom periodu.

Upitan zašto krivi Hrvatsku za to, Vučić navodi da ne krivi nikoga.

“Vi ste se sami pohvalili na tome, u stvojim medijima da stojite iza toga”, naveo je Vučić.

Odgovarajući na pitanje o sankcijama Rusiji, Vučić kaže da “niste vi ti iz hrvtatske ni vaše rukovodstvo koje će da vodi politiku Srbije”.

“To su građani Srbije koji će to činiti preko slobodno izabranih predstavnika, a protiv svih onih koji misle da Srbiji mogu da nameću svoju volju. Ja sam veoma ponosan da je Srbija slobodna zemlja i da sama donosi odluke, čistog obraza idem, nisam se uplašio prijetnji”, naveo je predsjednik Srbije.

Na pitanje da li misli da bi moglo da dođe do prekida pregovora sa EU, Vučić je upitao: Zašto bi?Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare