Region

Vučić o teškim optužbama: Spreman sam da budem prikopčan za tu mašinu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je spreman tokom saslušanja o Belivukovoj grupi bude tokom saslušanja sve vrijeme priključen na poligraf.

“Spreman sam da to saslušanje izvedem tako što ću biti prikopčan na poligraf, gdje sam već jednom bio i da se vidi da li sam i jednu riječ slagao ili ne o svakom od navoda. Siguran sam da je na to spreman i Vulin”, istakao je Vučić.

On je to rekao odgovarajući na pitanje novinara da li je podnošenja prijava protiv njega i Vulina adekvatan način da odgovori na otpužbe članova kriminalnog klana i tajkunskih političara i pojasnio “kada se podnese prijava protiv nas, onda moramo da budemo saslušani”.

Kaže da kada se postavlja pitanje pitanje kako su oni sebe doveli u tu situaciju, kaže da je to zato što imaju političke protivnike koji imaju mnogo para, a veoma malo morala i dug staž na vlasti i nemaju nikakve rezultate osim ličnog bogaćenja.

Vučić ističe da ti politički protivnici sada sa medijskim partnerima pokušavaju da izvrše pritisak na ljude koji su odgovorni i pošteni i nemaju tajne račune u zemlji i inostranstvu.

I onda samo jedna laž sustiže drugu, kazao je Vučić.

Naglasio je da je podnošenje krivičnih prijava protiv samih sebe dobar način kako bi mogli da kažu sve što imaju, kao što je bilo u slučaju Jovanjica, i pokažu koliki su lažovi svi koji tvrde da su on i Vulin imali bilo kakve veze sa grupom Belivuka.

Kaže da su danima on i Vulin, koji su se suočili sa svim opasnostima suprostavljanja jednoj moćnoj kriminalnoj grupi, uradili sve što su mogli i uspeli da pobede i dođu do toga da optužnica protiv Belivukove grupe bude verifikovana i da je sud prihvati.

“Da kao država uradimo svoj posao na najbolji mogući način i da naše ulice oslobodimo prisustva takvih kriminalaca i ubica, koji su ugrožavali živote ljudi skoro svake nedelje. Ponosan sam na čicnjenicu sa koliko su truda i angažmana su to pripadnici BIA i MUP-a uspjeli da izvedu hrabro i odlučno i uspjeli da postrave uređaje za praćenje i prslušne uređaje ispod njihovih automobila, izvedu kompletnu akciju i da uradimo to potpuno samostalno”, naveo je Vučić.

Kaže da sada imaju rezultat kojim može da se diči svaka zemlja u Evropi, a to je da u posljednjih sedam mjeseci u Srbij nijedan pokušaj mafijaškog ubistva.Povezani postovi:

Pretplati se
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Pogledaj sve komentare